Chuka Umunna
Chuka Umunna, head of ESG EMEA, J.P. Morgan. Foto: Chuka Umunna
Hållbarhet

J.P. Morgan utser Chuka Umunna till nyinrättade rollen som Head of ESG EMEA

J.P. Morgan har rekryterat den tidigare brittiska Labour-politikern Chuka Umunna till rollen som Head of ESG EMEA.

Uppdaterad 2021-02-10
Publicerad 2021-02-10

Tidigare parlamentsledamoten och Shadow Cabinet-medlemmen Chuka Umunna kommer att axla den nyinrättade rollen som Head of ESG EMEA på J.P. Morgan, framgår av ett presssmeddelande. J.P. Morgans fokus på ESG har lett till att banken årligen uppdragas att underlätta 200 miljarder dollar i finansiering som är anpassad till hållbara utvecklingsmål, skriver banken. 

Med en bakgrund som advokat kommer Chuka Umunna närmast från PR-byrån Edelman där han jobbade med ESG-frågor. Han kommer att rapportera direkt till Vis Raghavan, J.P. Morgans vd EMEA.

– I denna roll kommer han att arbeta nära med företagets regionala och globala ESG-intressenter och samarbeta med team inom alla branscher för att hjälpa våra kunder att framgångsrikt navigera i det utvecklande ESG-landskapet. I synnerhet kommer han att arbeta med Rama Variankaval som leder en av de viktigaste pelarna i vår ESG-strategi i hela företaget, vårt nyetablerade Center for Carbon Transition, som ger central tillgång till hållbarhetsinriktad finansiering, forskning och rådgivningslösningar, säger Vis Raghavan i en presskommentar.

Platsannonser