Fintech

JP Morgan ökar satsning på blockchain

Den amerikanska investmentbanken JP Morgan Chase vill utöka användningen av branschens ledande blockchain-teknik för att förenkla banksektorns betalningssystem.

Publicerad 2019-04-23

JP Morgan bjuder samtidigt in fintech-bolag att experimentera om hur man utvecklar plattformen. Det rapporterar Financial Times.

Utbyggnaden av Interbank Information Network (IIN) kommer efter att 75 av världens största banker gick med i satsningen förra året.

Plattformen tillåter redan banker att snabbt lösa problem som kan försena betalningar i veckor.

Mer än 220 banker har nu anmält sig till den ursprungliga tjänsten för att tillåta datadelning på betalningar via nätverket så att fel kan lösas snabbt.

JP Morgan har utvecklat en funktion som skulle verifiera i realtid att en betalning gick till ett giltigt konto, vilket tog bort möjligheten att det avvisades dagar senare på grund av ett fel i ett kontonummer, sorteringsnummer, adress eller annan aspekt av transaktionen.

Systemet kommer att levereras under tredje kvartalet, både för inhemska och internationella betalningar, men JP Morgan förväntar sig att det är mer användbart för internationella betalningar.

IIN sätter också upp en testlåda för fintech för att använda nätverket för att "utveckla och lägga ut applikationer". Testmiljön, som JP Morgan förväntar sig att lansera under tredje kvartalet, kommer att erbjuda utvecklare moduler för säkra meddelanden, dokumentöverföring och datamodellering.

 

Platsannonser

Här är finansbolagen och advokatbyråerna som har fått mest i coronastöd
118 miljoner fördelades i branschen. Läs kommentarerna från de som fick mest.

Logga in