Nytt jobb

Jörgen Eriksson ny vd för QuickBit

Kryptovalutabolaget QuickBits seniora rådgivare, Jörgen Eriksson, tar över rollen som bolagets vd. Den avgående vd:n Reinhold Konnander kvarstår som styrelseledamot i bolaget.

Uppdaterad 2018-08-20
Publicerad 2018-08-20

– Jörgen har internationellt fokus, kompetens och affärsprofil och hans arbete i QuickBit sedan i våras har varit drivande för utvecklingen av bolagets operativa verksamhet i Gibraltar. Därmed ser vi det som ett naturligt steg att han tar över vd-rollen. Hans erfarenheter av internationell affärsutveckling i allmänhet och djupa kompetens kring finansmarknader i synnerhet gör honom till klippt och skuren för uppdraget att ta QuickBit till börsen och utveckla bolaget för framtiden, säger Bengt Lagergren, i ett pressmeddelande.

Jörgen Eriksson har varit senior rådgivare till styrelsen i QuickBit sedan i mars 2018. Han har 30 års erfarenhet av ledning och affärsutveckling med fokus på innovation, strategi och tillväxt. Jörgen startade sin karriär i svenska investmentbanker och var på 1990-talet Director of Europe, Middle East and Africa (EMEA) för Wall Street Systems, där han bland annat ansvarade för projekten att skapa system för den Europeiska Centralbanken (ECB) för eurozonens centralbankers marknadsoperationer. Han har under de senaste 20 åren varit aktiv i ett antal internationella projekt.

Platsannonser