Annons

Annons

JOOL öppnar i Schweiz

JOOL-gruppen har öppnat ett kontor i Zürich-området i Schweiz. Kontoret ska förstärka gruppens närvaro i kontinentala Europa.

Det schweiziska kontoret är etablerat genom JOOL Capital Partner AB, ägare till JOOL Markets AS, som förvärvar 70 procent av aktierna i JOOL Markets (Schweiz) AG, ett dotterbolag till SFG Group. JOOL-gruppen fortsätter att arbeta tillsammans med SFG-koncernen som strategisk partner.

JOOL Markets (Schweiz) AG är auktoriserad att fungera som en självreglerande aktör (SRO) på den schweiziska marknaden i enlighet med regelverket som övervakas av den schweiziska finansmarknadsövervakningsmyndigheten (FINMA).

JOOLs schweiziska kontor ska drivas av Sebastien Khlat-Muller, vd och medgrundare av SFG Group.

Annons

Annons

Khlat-Muller har 20 års erfarenhet av internationell investment banking från finansinstitut på toppnivå i Paris och Schweiz. Före inrättandet av SFG tillbringade han tio år inom Société Générale Corporate Investment Banking (SGCIB) i olika roller som rådde institutionella investerare i Schweiz och Emerging Markets.

Tom Olander, medgrundare av JOOL-gruppen, kommenterar:

– Den här expansionen breddar vår institutionella investerarbas och speglar den växande europeiska efterfrågan på JOOLs nordiska högavkastning och positionerar koncernen för fortsatt tillväxt de närmaste åren.

– SFGs strategi är att konsolidera organisk tillväxt samtidigt som nischutvecklingsbaserade marknadsmöjligheter etableras. Genom att gå med i JOOL-gruppen kommer våra institutionella kunder att få tillgång till den nordiska högavkastningsmarknaden, säger Sebastien Khlat-Muller.

Läs allt om:

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons