FinansNyhet

Jool Markets kliver in i Danmark och Finland

Publicerad

Med sina två första emissioner av företagsobligationer i Danmark och Finland kliver Jool Markets in på marknaden i ytterligare två nordiska länder.

Andreas Henriksson

Etableringen på den danska marknaden skedde nyligen genom en emission på 225 danska miljoner kronor, motsvarande cirka 300 miljoner svenska kronor, i bolaget Gefion Group som är verksamma inom fastighetsutvecklingssektorn i Köpenhamn.
 
I Finland lanseras med start i går torsdag och i dag fredag en emission på 12 miljoner euro med en ram upp till 30 miljoner euro. Det är det finska bolaget SSR Group som arbetar med främst byggentreprenad men också med egen fastighetsutveckling som står bakom företagsobligationen.
 
Sedan tidigare är Jool Markets verksamma i Sverige och Norge.
 
– Med det här visar vi nu att vi tagit de första stegen för att på allvar bli en nordisk spelare inom vårt segment, säger Ola Nilsson, Head of Corporate Finance på Jool Markets, till Realtid.se.
 
Jool Markets fokus är strukturering av finansiella produkter med huvudfokus på företagsobligationer och ränteplaceringar. De är marknadsledande inom nordiska företagsobligationer i segmentet 30-200 miljoner svenska kronor.
 
Huvudägare av Jool Markets är Jool Capital Partner AB, moderbolaget inom en finansiell koncern där dotterbolaget Jool Markets AS har tillstånd att bedriva värdepappersrörelse från norska Finanstilsynet.

Jool Markets har sitt huvudkontor i Oslo samt filialkontor i Bergen och Göteborg.

Annons