Jonas Ström som tar över vd-posten i investmentbanken har varit partner på firman i åtta år och är idag chef för investment banking i Sverige. Foto: ABG
Bank

Jonas Ström blir vd på ABG

Den norska investmentbanken ABG Sundal Collier har utsett Jonas Ström till ny vd. Nuvarande vd:n Knut Brundtland blir arbetande styrelseordförande.

Uppdaterad 2018-09-03
Publicerad 2018-09-03

Det skriver banken i ett pressmeddelande.

Knut Brundtland föreslås ersätta Judy Bollinger på ordförandeposten på årsstämman som hålls på våren 2019. Knut Brundtland har åtagit sig att tjänstgöra som arbetande styrelseordförande i minst sex år och ska i den rollen fokusera på skapa affärer och vårda kundrelationer.

Judy Bollinger har bestämt sig för att inte ställa upp för omval efter 13 år i styrelsen, skriver ABG också i pressmeddelandet.

Jonas Ström, som utsetts till ny vd, har varit partner på firman i åtta år. Han är för närvarande chef för Investment Banking i den svenska delen av verksamheten. Han tillträder sin nya tjänst i april 2019.

– Jag är extremt motiverad av möjligheten att spela en ännu större roll i arbetet med att fortsätta utveckla våra nordiska verksamheter. Vi kommer fortsätta att arbeta hårt för för att cementera vår position som den ledande oberoende nordiska investmentbanken, säger Jonas Ström i en kommentar.

Jonas Ström kommer även ha rollen som chef för den svenska delen, managing partner Sweden, och därmed ersätta Karl Berglund som enligt pressmeddelandet bestämt sig för att söka nya möjligheter efter tolv år i olika roller på ABG.

Johan Lindén som har arbetat på investmentbanken i nio år blir samtidigt ny chef för den svenska investmentsbanksdelen.

Platsannonser

Logga in