Finans Nyhet

Jon Malmsäter fortsätter jaga Next House

Publicerad

Next House International i konkurs.

Finansmannen Jon Malmsäter har fortfarande inte fått tillbaka sin investering i husföretaget Next House AB. Nu försätts ytterligare ett av bolagen i gruppen i konkurs.

Bakgrunden är att Jon Malmsäter lånade ut 1,5 miljoner kronor till designhusbolaget 2009 med löfte från grundaren Thomas Mårtensson om återbetalning med 2 miljoner efter bara några månader.

Men några pengar blev det inte. Next House AB begärdes istället i konkurs i slutet av 2010 med mångmiljonskulder.

Annons

Därefter har Jon Malmsäter krävt återbetalning av närstående Next House International. Bolaget gick in i en likvidationsprocess i juni med advokat Mats Emthén som likvidator.

I augusti begärdes bolaget i konkurs vilket likvidatorn motsatte sig. Efter en förhandling i tingsrätten får dock Jon Malmsäter nu igenom konkursen för Next House International.

Men enligt Mats Emthén och Carler-kollegan Nils Åberg har Jon Malmsäter ingen fordran på Next House International.

Annons

Vid förhandlingen i rätten frågade Åberg Malmsäter om fodran rör samma sak som vid den första konkursen vilket Malmsäter delvis bekräftade.

Finansmannen har dock stöd av Kronofogden som fastställde fordran i våras.

De registrerade skulderna för Next House International uppgår i samband med konkursbeslutet till 5,4 miljoner kronor.

Annons

Konkursförvaltaren Pierre Pettersson vid Advokatfirman Lindahl kan inte uttala sig om Malmsäters miljonkrav:

– Jag har inte kunnat bedöma riktigheten i skulderna ännu, säger Pierre Pettersson.

Är de två miljonerna ett arv från den förra konkursen?

– Det vågar jag inte säga ännu. Det kan ju finnas skäl att ifrågasätta skulderna, men mer kan jag inte säga i nuläget. Jag har bara haft ärendet i två dagar.

Ett tiotal fordringsägare är redan registrerade men Pierre Pettersson väntar sig att fler kan dyka upp efter hand. I dagsläget kan han inte säga så mycket mer eftersom konkursen är så pass färsk.

Next House International är det sista registrerade Next House-företaget men på hemsidan uppges att det finns ett annat företag kvar, Next House Nordic AB. Dock är det inget bolag som Pettersson har kunnat spåra ännu.

Annons