FinansNyhet

Joakim Bornold slutar på Nordnet

Publicerad

Nordnets sparekonom Joakim Bornold lämnar banken. ”Vi kommer att rekrytera en ny sparekonom där rekryteringsprocessen startar inom kort”, säger Sverigechefen Martin Ringberg.

Realtid.se

En dag efter nyheten om att vd Peter Dahlgren avgår på dagen kommer nästa nyhet. Sparekonomen Joakim Bornold lämnar nätbanken.

Det framgår av ett inlägg på Nordnetbloggen utlagd av Sverigechefen Martin Ringberg.

”Vår sparekonom Joakim Bornold har bestämt sig för att sluta på Nordnet för ett nytt uppdrag som kommer bli offentligt inom kort”, skriver han.

Annons

– Jocke har gjort ett fantastiskt jobb med att föra spararnas talan i hundratalet presentationer, runt 150 podcaster och flera tusen intervjuer de här åren.  Rollen som sparekonom är krävande och kräver en oerhört bred kompetens där Jocke har hanterat rollen med bravur och hjälpt till att lyfta Nordnets varumärke mot flera målgrupper, säger Martin Ringberg i inlägget.

Joakim Bornold jobbar kvar på Nordnet ett par månader och kommer vara med i exempelvis Sparpodden som vanligt tills vidare.

Joakim Bornold har varit spararnas språkrör på Nordnet under tre år. Tidigare var han bland annat aktie- och derivatspecialist på Nasdaq Stockholm (Stockholmsbörsen), mäklarchef på Skandiabanken och trader på Enskilda Securities.

Annons

– Jag vill tacka Jocke för alla hans insatser han gjort för både spararna i Sverige och för Nordnet och önskar stort lycka till i framtiden!

Nordnet kommer att rekrytera en ny sparekonom där rekryteringsprocessen startar inom kort.

Annons