Finans Nyhet

Jim förlorade spurtstrid

Publicerad

<pufftextlänk>Det blev ingen VM-titel för Jim Westergren. Det har han att tacka en dåligt uppdaterad Google-dator för.</pufftextlänk> När domaren i går kväll gjorde en sökning på tävlingens sökord ”v7ndotcom elursrebmem” gjorde han det genom den enda dator som inte hade svenskens hemsida i topp. ”Det var slumpen som avgjorde”, säger Westergren till Realtid.se.

Malmöbon Jim Westergren, som Realtid.se tidigare skrivit om, blev i sista stund omkörd när VM i Google i går avgjordes. Tävlingen gick ut på att i går klockan 21:00 (svensk tid) ligga först i resultatlistan vid en Googlesökning på den påhittade termen: ”v7ndotcom elursrebmem”.

Tävlingen fick ett dramatiskt slut och Jim Westergren förlorade för några minuter sin ledning. Trots att han under många veckors tid var i ledning blev han under måndagens sista minuter omkörd av två deltagare som gick samman i en sista framstötning.

– Sedan gjorde jag saker för att återta förstaplatsen, men jag hann inte i tid, säger en besviken Jim Westergren till Realtid.se.

Annons

Han har all rätt att vara besviken, klockan 21:00 låg Jim Westergrens hemsida nämligen etta i Googles resultatlista, men inte på alla Googles servrar.

En hann inte uppdateras tillräckligt snabbt och när tävlingens grundare och domare John Scott gjorde en sökning på ”v7ndotcom elursrebmem” hamnade sajten v7ndotcomelursrebmem.net först, ägd av brittiske Scott Jones.

– När domaren kollade vem som vann var det slumpen som avgjorde. Det var väldigt speciellt. Jag har aldrig sett något liknande, säger Westergren.

Annons

Några minuter senare uppdaterades Googles server och Jim Westergren låg åter etta, men tävlingen var redan avgjord.

Förstapriset var 50.000 kronor. Jim Westergren får nöja sig med 12.000 kronor. Helt besviken behöver han inte vara. Genom sin VM-ledning har han och hans företag fått många nya uppdrag och Westergren själv har fått jobberbjudanden.

Svensken Marcus Westberg kom femma i tävlingen.

Annons

Fotnot: Google.com fyller upp flera olika servrar. Vid en sökning på Google väljs oftast den server som har minst belastning. När John Scott gjorde sin sökning hamnade han på en server som inte hade uppdaterats med de senaste söksvaren. På de andra servrarna låg Jim Westergren etta.

Annons