Finans

Jenny Parnesten blir ordförande i Ratos valberedning

Nu tar fjärde generationen Söderberg över ordförandeklubban i valberedningen för investmentbolaget Ratos.

Publicerad 2019-09-30

Ratos meddelar i dag valberedningen sammansättning inför årsstämman som kommer hållas den 1 april 2020 på Skandiascenen, Cirkus, i Stockholm.

En förändring har skett sedan tidigare år Jenny Parnesten, som tillhör den fjärde generationen i ägarbolaget Ragnar Söderbergs stiftelse, har tagit över ordförandeklubban i valberedningen efter Ragnar Söderberg, den yngre. Hon är även vice ordförande i Ragnar Söderbergs stiftelse.

Styrelsen till Ragnar Söderbergs stiftelse utgörs endast av ättlingar till Ragnar Söderberg, den äldre. Här finns även Erik Stern och Viktor Söderberg. Ratos grundades 1934 av bröderna Ragnar och Torsten Söderberg.

I Ratos valberedning ingår för övrigt Jan Söderberg, som företräder sitt eget innehav i Ratos, Maria Söderberg som är utsedd av ägaren Torsten Söderbergs stiftelse samt eget innehav, Erik Brändström som är utsedd av Spiltan Fonder, Håkan Roos som är utsedd av Roosgruppen samt eget innehav. Slutligen är även Per-Olof Söderberg som är ordförande i Ratos styrelse, en del av valberedningen.

Platsannonser