FinansNyhet

Jarl Securities köper ScandCap

Publicerad

ScandCap har funnits sedan 2005 och fokuserar på små- och medelstora nordiska transaktioner.

Realtid.se

Corporate finance-firman Jarl Securities förvärvar ScandCap i syftet att stärka positionen som ett av landets ledande oberoende rådgivare inom M&A och företagsfinansiering.

För lite över ett år sedan när Jarl Securities fortfarande hette Birger Jarl Fondkommission köptes även corp-firman Hedelius & Berthelius upp. Namnbytet gjordes under andra kvartalet 2015 i samband med att aktiemäkleriet skrotades till förmån för ett större fokus på analys och corporate finance.

Jarl Securities och ScandCap kompletterar varandra väl, säger Jarls vd Anders Elgemyr.

Annons

– ScandCap är ett välkänt bolag i sektorn med stort kontaktnät och duktiga medarbetare. Jarl har skapat en plattform för små och medelstora bolag där vi kan erbjuda spetskompetens inom corporate finance och analys och nu stärker vi vår ställning i vår nisch, säger han.

Några av affärerna ScandCap varit inblandade i är Procuritas förvärv av 24mx.com, Carnegies överatagande av Skrindan AB och Straumurs investering i NetEnt.

– Det här kommer bli en spännande resa när vi ser att två bolag med spetskompetens förenar sina styrkor, säger ScandCaps ordförande Joachim Spetz.

Annons

Förutom fokuset på corp och analys är Jarl Securities exklusiv samarbetspartner till Aktiespararna för uppdragsanalyser. Ett samarbete finns även med mäklaren CMC Markets.

Jarl Securities ägs av familjen Knutsson, storägare i Betsson och Net Entertainment, samt av personalen. Finn Johnsson är styrelseordförande.

Bolaget var en av rådgivarna i affären mellan Ineko och Brand Factory, som slogs ihop och fick riskkapitalbolaget Accent Equity som huvudägare. Jarl och DnB Markets var Scopes rådgivare i försäljningen av Brand Factory-andelarna.

Annons
Annons