FinansNyhet

”Jag vill fokusera på bättre, billigare och enklare”

Publicerad

”Avanza har en stark uppstickarposition”. Det säger Jesper Bonnivier som lämnar Länsförsäkringar Fondförvaltning efter cirka 17 år på olika positioner i gruppen och blir ny vd för Avanza Fonder.

Sara Johansson

I går blev det officiellt att Jesper Bonnivier blir Avanza Fonders nye vd. Han kommer närmast från Länsförsäkringar Fondförvaltning där han de senaste tio åren har varit vice vd och ansvarig för förvaltningen. Dessförinnan ansvarade han under flera år för utvecklingen av Länsförsäkringars fonderbjudande. Han startade sin karriär inom Länsförsäkringar redan 1999.

Senast till sommaren 2019 lämnar han Länsförsäkringar och sätter sin fot innanför porten hos Avanza Fonder som dess nye vd.

Vad tar du med dig från dina erfarenheter på Länsförsäkringar?

Annons

– Att det är viktigt att alltid sätta kunden först och inte krångla till sortiment och produkter. 

Hur skiljer Avanza Fonder sig från Länsförsäkringar?

– Avanza har en stark uppstickarposition.

Annons

Avanza Fonder förvaltar ett tiotal egna fonder men har därtill mängder av fonder från andra fondbolag att erbjuda kunderna.

På frågan hur aktiva Avanza Fonder är som ägare svarar Jesper Bonnivier att möten med bolagsledningar och styrelser inte står på agendan hos Avanza fonder, eftersom de fonder som bolaget förvaltar är fondandelsfonder och indexfonder.

Hur ska du utveckla Avanza fonder?

Annons

– Jag vill först och främst fortsätta fokusera på bättre, billigare och enklare för kunderna. 

Hur är du som chef?

– För mig är det viktigt att vara tydlig, coachande och drivande. Därtill ska en bra chef vara prestigelös och alltid ha ett fokus på att medarbetarna ska ha roligt på jobbet.

Bästa spartipset?

– Lyft blicken och spara långsiktigt. Låter kanske enkelt, men det är ofta svårt när marknadsrörelserna är stora.

Jesper Bonnivier tar över vd-posten efter Åsa Mindus Söderlund som tillträder sin nya roll som vd på Avanza Pension innan årsskiftet.

Annons