Annons

Annons

stendorrenbrodin.jpg

Fredrik Brodin Foto: Stendörren/Stefan Tell

"Jag och nya ägarna är överens"

Ägarbytet var anledningen till att Stendörrens vd Fredrik Brodin lämnar fastighetsbolaget och parterna var överens om ett vd-skifte. Ännu har han inte tagit ställning till om han behåller sina aktier i bolaget eller ej. "Jag tror på bolaget", säger han till Realtid.

I dag blev det känt att Stendörren byter vd, cirka två månader efter EQT:s bud på bolaget. Fredrik Brodin som varit vd sedan 2014 lämnar bolaget och Mikael Nicander, närmast från en vice vd-roll i tidigare storägaren Kvalitena, tar över vd-positionen.

Varför lämnar du nu?
– Det är ett ägarbyte i bolaget. Jag har varit vd under drygt fyra år och det har varit en fantastisk tid från att ha noterat bolaget till att befinna sig på huvudlistan. Det har varit en intensiv, rolig och stark uppbyggnadsfas. Nu har jag och nya ägarna kommit överens om att det finns en ny vd, Nicander, som tar över. Jag önskar honom lycka till. Jag får fundera på vad jag ska göra.

Vad ska du hitta på?
– Det ska vi inte avslöja, det får vi ta sedan när jag kommit så långt.

Annons

Annons

Hur länge har ni talat om detta vd-bytet?
– Det svarar jag inte på.

Fredrik Brodin äger 2,3 procent av aktierna i bolaget, motsvarande 1,3 procent av rösterna i bolaget.

Du äger en del aktier i bolaget, kommer du ha kvar dessa?
– Det har jag faktiskt inte tagit ställning till. Jag tror på bolaget och känner mig trygg med både bolaget och min placering i bolaget så vi får se hur jag tänker framåt.

EQT, genom det nybildade bolaget Stendörren Real Estate, ägde per den 18 januari 40,5 procent av kapitalet och 58 procent av rösterna i fastighetsbolaget. Andra största ägaren är fastighetsbolaget Altira, grundat av Carl Mörk och Oscar Christensson, som äger 10, 23 procent av aktierna och 14,6 procent av rösterna.
Acceptperioden för budet på Stendörren har förlängts ytterligare till och med den 8 februari.

Läs allt om:

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons