Annons

Annons

Ola_Rollen534.jpg

Ola Rollén, vd för Hexagon

“Jag känner mig lättad"

Ola Rollén, som nu är frikänd från alla misstankar om insiderbrott, ger en kommentar efter domen.

Hexagons vd och koncernchef, Ola Rollén, blev idag friad av Oslo tingsrätt från norska ekobrottsmyndighetens, Økokrim, misstankar om insiderhandel.

I ett pressmeddelande från Hexagon skriver bolaget att detta är "en upprättelse för Ola Rollén som bestämt förnekat samtliga anklagelser".

Vidare skriver dem att "Rolléns försvarsadvokater har från första början gjort gällande att anklagelserna baserats på felaktiga tolkningar av såväl fakta som tillämplig lag. Ola Rolléns handlande var helt i linje med gällande rutiner och var inte baserad på någon insiderinformation".  

Annons

Annons

- Vi förväntade oss en friande dom från början och är självfallet nöjda med att dessa anklagelser nu avvisats av tingsrätten. Dock är det en stor besvikelse att en korrekt utvärdering av fallet inte gjordes av de relevanta norska myndigheterna i ett tidigare skede, säger advokat Christian B. Hjort.

- Vi agerade på grundval av grundläggande principer när vi hanterade denna svåra situation – man är oskyldig intill dess att motsatsen bevisats. I efterhand har detta bevisligen visat sig vara den rätta strategin för både Hexagon och aktieägarna, säger Gun Nilsson, styrelseordförande i Hexagon

- Jag känner mig lättad av den friande domen vilket bekräftar vad jag och mina advokater sagt från första början; att jag inte gjort något fel. Jag känner stor tacksamhet för allt stöd jag fått från aktieägare och medarbetare under denna svåra tid. Jag är glad för att få arbeta för ett bolag som kan hantera motgångar med sådan värdighet. Jag är hängiven att fortsätta som vd för Hexagon så länge jag har styrelsens och aktieägarnas stöd, säger Ola Rollén, Hexagons vd och koncernchef.

I Ola Rolléns advokaters pressmeddelande framgår det att denna tid har varit tuff för Ola Rollén och hans familj och att de hoppas att tingsrättens dom "sätter punkt för  Økokrims grundlösa anklagelser".

Ola Rollén uppdaterar sitt twitter-konto med en bild från Norge där han pekar på en skrift på ett monument som säger: Hvis alt annet slår feil, prØv med sunn fornuft!

Läs allt om:

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons