Finans

"Jag bedömer chanserna som goda"

Moretimes rekonstruktion fick grönt ljus och rekonstruktören är optimistisk. "Finns en bra kundkrets och många som är intresserade", säger han.

Uppdaterad 2016-02-29
Publicerad 2016-02-26

Moretimes ansökan om företagsrekonstruktion godkändes av Stockholms tingsrätt under fredag eftermiddag. 

Rekonstruktör är Bill Kronqvist på advokatbyrån Hökerberg & Söderqvist Advokatbyrå KB. Borgenärssammanträde ska hållas 18 mars 13:30 i tingsrätten.

– Moretime ska driva verksamheten vidare precis som tidigare. Avsikten är inte att det ska påverka produktionen och utvecklingsbetet med de digitala plattformar som tidigare har annonserats. Målet är att de ska kunna gå igång som tidigare tänkt och där i ligger också att försöka hitta snabb lösningar, säger Bill Kronqvist, till Realtid.se.

Hur bedömer du chanserna för att rekonstruktionen ska lyckas?

– Jag bedömer chanserna som goda men det är samtidigt svårt att säga än, eftersom det drog igång i tisdags. Det finns dock en bra kundkrets och många som är intresserade av det här, för det är en typ av tjänster som det finns en bra marknad för, konstaterar Kronqvist.

Moretime lämnade under fredagen in en ansökan.

– Det är en drastisk men i det här läget nödvändig åtgärd, för att kunna fortsätta transformeringen av Moretime mot en mer renodlad digital aktör, sade vd:n Carl-Fredrik Morander, i en kommentar.

Under onsdagen fick bolaget, enligt pressmeddelandet, "överraskande ett negativt besked från den finansiär som varit nyckeln i den pågående kapitaliseringsprocessen".

Beskedet uppgavs få följder för den kortsiktiga finansieringen och rekonstruktion var därför enda utvägen, enligt bolaget. Genom beslutet får Moretime mer tid på sig att ta in det kapital som som krävs för att undvika en konkurs.

I tisdags förra veckan meddelade Moretime att man planerade att genomföra två nya emissioner i april med förhoppning om att kunna ta in totalt 20 miljoner kronor. Nu är det oklart om det blir av.

Dagen därpå handelsstoppades dessutom bolagets aktie på Aktietorget på grund av "osäkerhet kring finansiell ställning" och stoppet kvarstod under fredagen.

Platsannonser