Finans

Izettles CFO tar över Readly

Maria Hedengren, finanschef på Izettle, blir ny vd på Readly. Som CFO var hon en av nyckelpersonerna bakom betalningsbolaget Izettles försäljning till Paypal.

Publicerad 2019-04-11
Maria
Hedengren.

Readly beskrivs av många som ”ett Spotify för tidskrifter”. Förra året tog bolaget in 100 miljoner kronor, bland investerarna fanns Swedbank Robur Ny Teknik som gick in med 60 miljoner kronor. Den befintliga ägaren Zouk Capital investerade resterande 40 miljoner kronor.

Enligt uppgifter till DI Digital finns planer på en börsnotering för Readly, vilket kan ses som en delförklaring till Maria Hedengren anställs som ny vd. Som CFO var hon en av nyckelpersonerna bakom betalningsbolaget Izettles försäljning till Paypal.

Realtid gjorde nyligen en längre intervju Maria Hedengren, läs den här>> Vi gjorde i princip allt utom att ringa i klockan


I intervjun berättar hon ingående om hur hon arbetat med att förbereda Izettle för en börsnotering. Processen slutade sedan med att Paypal köpte Izettle.

Maria Hedengren tillträder vd-posten den 24 april och efterträder Jörgen Gullbrandson, som nu lämnar Readly. Bolaget omsatte 127 miljoner kronor 2017, vilket är 65 miljoner kronor mer än året före.

Platsannonser

Logga in