Izettle tar in Vipps och Pay By Bank i sin fintech-lösning. Foto: Izettle
Izettle vill flytta fram sina positioner inom AI och maskininlärning. Foto: Izettle
Fintech

Izettle tar in 400 miljoner kronor – AP-fond leder rundan

Betalbolaget Izettle tar in 400 miljoner kronor och värderas till 8 miljarder kronor. Rundan leds av riskkapitalbolaget Dawn och Fjärde AP-fonden. "Vi investerar tungt i företag som bidrar till en hållbar ekonomisk tillväxt", säger Per Colleen, head of fundamental equities på Fjärde AP-fonden.

Uppdaterad 2017-12-13
Publicerad 2017-12-13

I går stod det klart att Izettle får en riskkapitalinvestering på 40 miljoner euro, cirka 400 miljoner kronor. I dag onsdag avslöjar fintech-jätten också att rundan letts av riskkapitalbolaget Dawn och Fjärde AP-fonden. Finansieringen har också stötts av befintliga investerare.

– Vi investerar tungt i företag som bidrar till en hållbar ekonomisk tillväxt och är imponerade av hur Izettle har jämnat ut spelplanen för småföretag. Vi tror att Izettle har goda långsiktiga utvecklingsmöjligheter tack vare sin datadrivna teknologiplattform byggd för skalbarhet i kombination med fem års unika insikter om småföretagens behov, vilket gör företaget till en attraktiv investering, säger Per Colleen, head of fundamental equities på Fjärde AP-fonden, i en kommentar.

Josh Bell, general partner på Dawn, uppger att riskkapitalbolaget glädjs över att "leda rundan för ett av Europa mest välkända fintechföretag".

De 400 miljonerna ska användas till tillväxtsatsningar och produktinnovation, enligt Izettle.

– iZettle är inne i en omfattande expansionsfas och har en unik chans att göra skillnad för miljontals småföretag. I och med dagens nyhet kan vi lägga ytterligare krut på vår ambitiösa tillväxtplan och produktinnovation. Jag är stolt över att kunna välkomna sådana välkända och långsiktiga investerare till Izettlefamiljen, säger Jacob de Geer, medgrundare och vd för iZettle.

Enligt uppgifter till Di Digital värderas nu bolaget till 8 miljarder kronor; när en fördubbling sedan den senaste stoa rundan i juli 2015 då bolaget tog in 600 miljoner kronor. 

Platsannonser

Logga in