Styrelser

Izettle stuvar om i styrelsen

Sonat Burman-Olsson, vd och koncernchef för Coop Sverige, och investeraren Måns Hultman, tidigare vd för Nasdaqlistade QlikTech, föreslås bli ny ledamöter i betalbolaget.

Uppdaterad 2017-05-30
Publicerad 2017-05-30
Sonat Burman-Olsson.
Foto: Izettle

Izettle nominerar två nya styrelseledamöter. Sonat Burman-Olsson, vd och koncernchef för Coop Sverige, och investeraren Måns Hultman, tidigare vd för Nasdaqlistade QlikTech, föreslås tillträda i samband med bolagsstämman i juni.

Nuvarande styrelseordförande Hans Dalborg och styrelseledamoten Vigo Carlund har informerat att de kommer att avböja omval. Magnus Nilsson, medgrundare av iZettle, är nominerad att tillträda som styrelseordförande i samband med bolagsstämman. Han kommer även fortsättningsvis att vara fullt engagerad i den dagliga driften av företaget.

– Hans och Vigo har varit med från ett tidigt skede och under deras översyn har iZettles lanserat en rad kommersiella och finansiella tjänster i tolv länder. Det har varit fantastiskt att få göra den resan ihop med dem. Sonat och Måns tillför nya erfarenheter  och vi ser fram emot att tillsammans med dem fortsätta bygga ett bolag i världsklass, säger Jacob de Geer, vd och medgrundare av iZettle.

– Jag är minst sagt imponerad av iZettles snabba tillväxt och ser fram emot att arbeta tillsammans med dessa kloka och orädda människor för att ta bolaget till nästa nivå, säger Sonat Burman-Olsson.

Sonat Burman-Olsson är vd och koncernchef för Coop Sverige. Hon har tidigare suttit med i styrelserna för Tredje AP-fonden och ICA-banken och har idag styrelseuppdrag för bland annat ICC, Lindab och Svensk Handel. Hon har mångårig erfarenhet från ledande positioner i noterade internationella företag som Electrolux, Siemens och ICA.

Måns Hultman var vd för QlikTech 2000-2007 och fortsatte som styrelseordförande inför bolagets framgångsrika Nasdaqnotering 2010. Han har varit aktiv som investerare i teknikföretag sedan 1992 och innehar idag en rad styrelseuppdrag i bolag inom framför allt informations- och kommunikationsteknik.

Platsannonser