Fintech

Izettle gör förlust på 295 miljoner kronor

Ökar sin försäljning med över 80 procent – men dras samtidigt med stora rörelseförluster.

Uppdaterad 2016-07-07
Publicerad 2016-07-07
Jacob de Geer.

Svenska fintech-bolaget Izettle omsatte i fjol 348 miljoner kronor, enligt en nypublicerad årsredovisning. Därmed ökade omsättningen med 83 procent mot 2014. Det rapporterar Di Digital.

Rörelseförlusten uppgick dock till 295 miljoner kronor – och är snudd på lika stor som omsättningen. Enligt vd och medgrundare Jacob de Geer var det väntat och han betonar att kostnaderna bara ökar hälften så fort som försäljningen.

– Det finns relativt få aktörer som är fokuserade på våra segment. Investeringarna på kundanksaffningssidan betalar av sig så snabbt att det är logiskt att investera tungt. Väldigt få handlare lämnar oss, säger han till sajten.

Om dagens tillväxt och kostnadsökningar håller i sig räknar Izettle med att nå lönsamhet 2018, i så fall åtta år efter att det grundades.

Fintech-bolaget har hittills tagit in 1,3 miljarder kronor i externt kapital och det finns inga planer på att ta in mer just nu.

Inför den senaste nyemission värderades Izettle till 3,5 miljarder kronor, vilket motsvarar drygt 18 gånger föregående års omsättningssiffra, enligt Di Digital.

Platsannonser