Itello Schrems II
Foto: Itello
Juridik

Itello pausar utveckling mot molnplattformar med säte utanför EU/EES efter Schrems II

Efter Schrems II-domen krävs tydlighet från ansvarig myndighet innan Itello kan återuppta utvecklingen mot molnplattforma utanför EU, säger Itellos vd Mats Lillienberg till Realtid.

Uppdaterad 2020-10-28
Publicerad 2020-10-28

Insuretech-bolaget Itello har beslutat att, med anledning av Schrems II-domen, tillfälligt avbryta utvecklingen och distributionen av sin software-as-a-service-plattform Itello Live mot molnplattformar som har sitt säte utanför EU/EES. 

– Vår teknologi utvecklas och görs tillgänglig via olika molnplattformar. Från och med idag så pausar vi utveckling mot molnplattformar med säte utanför EU/EES, tillfälligt. Vi är övertygade om att ansvarig myndighet kommer presentera förtydligande, säger Mats Lillienberg, vd för Itello, till Realtid.

Itello Live-leveransen fortsätter oförändrad för tillgängliga distributionsalternativ.

Vad är det som krävs för att ni ska kunna återuppta de pausade leveranserna?

– Tydlighet från ansvarig myndighet, svarar Mats Lillienberg.

Enligt honom blir påverkan på Itello relativt liten då Itello har "utgått från en agnostisk position i molnfrågan för att kunna erbjuda [sina] kunder olika alternativ".

– [Schrems II] är naturligtvis tråkigt för alla som det drabbar, men dataskydd och dataintegritet är oerhört viktigt. Vi ser fram emot en permanent lösning för Europa med tydliga direktiv från ansvarig myndighet. 

Platsannonser

Logga in