Itello Schrems II
Foto: Itello
Juridik

Itello pausar utveckling mot molnplattformar med säte utanför EU/EES efter Schrems II

Efter Schrems II-domen krävs tydlighet från ansvarig myndighet innan Itello kan återuppta utvecklingen mot molnplattforma utanför EU, säger Itellos vd Mats Lillienberg till Realtid.

Uppdaterad 2020-10-28
Publicerad 2020-10-28

Insuretech-bolaget Itello har beslutat att, med anledning av Schrems II-domen, tillfälligt avbryta utvecklingen och distributionen av sin software-as-a-service-plattform Itello Live mot molnplattformar som har sitt säte utanför EU/EES. 

– Vår teknologi utvecklas och görs tillgänglig via olika molnplattformar. Från och med idag så pausar vi utveckling mot molnplattformar med säte utanför EU/EES, tillfälligt. Vi är övertygade om att ansvarig myndighet kommer presentera förtydligande, säger Mats Lillienberg, vd för Itello, till Realtid.

Itello Live-leveransen fortsätter oförändrad för tillgängliga distributionsalternativ.

Vad är det som krävs för att ni ska kunna återuppta de pausade leveranserna?

– Tydlighet från ansvarig myndighet, svarar Mats Lillienberg.

Enligt honom blir påverkan på Itello relativt liten då Itello har "utgått från en agnostisk position i molnfrågan för att kunna erbjuda [sina] kunder olika alternativ".

– [Schrems II] är naturligtvis tråkigt för alla som det drabbar, men dataskydd och dataintegritet är oerhört viktigt. Vi ser fram emot en permanent lösning för Europa med tydliga direktiv från ansvarig myndighet. 

Platsannonser