Annons

Annons

Isec och Euroclear digitaliserar fondordrar

Isec som arbetar med system och tjänster för kapitalförvaltning och portföljhantering inleder ett samarbete med värdepapperscentralen Euroclear Sweden. Det nya systemet automatiserar och digitaliserar orderhanteringen för fonder.

“Samarbetet innebär att fondbolag och distributörer på den svenska marknaden får tillgång till en säkrare orderhantering i realtid samt att hela flödet automatiseras och blir digitalt”, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

– Samarbetet med Euroclear stärker Isec:s varumärke och är ett viktigt led i att erbjuda snabbhet och kvalitet i leveransen gentemot våra kunder, säger Helena Unander-Scharin, vd på Isec Services, i ett pressmeddelande.

Isec och Euroclear Sweden kan nu erbjuda sina kunder ett effektivare orderflöde och därmed minska den operationella risken då merparten av den manuella hanteringen automatiseras.

Annons

Annons

En automatiserad orderhantering innebär att transaktionerna sker i realtid, vilket ger en snabb och effektiv handel. I förlängningen leder detta till bättre transparens och uppföljning i enlighet med regelverksförändringar, vilket efterfrågas av allt fler fonddistributörer.

För Euroclear Sweden betyder samarbetet att Euroclear kan erbjuda sina anslutna fonddistributörer ett ännu bredare fondutbud.

– Vi är glada för samarbetet med Isec och att vi tillsammans kan fortsätta digitalisera den svenska fondmarknaden. Den här typen av samarbeten utgör en viktig del i vår utveckling av Euroclear Swedens fondtjänst och härnäst vill vi kunna erbjuda automatiserade fondflyttar till våra kunder, säger Anders Löfgren, affärsutvecklingschef på Euroclear Sweden.

Läs allt om:

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons