M&A

Inwido köper dansk fönstertillverkare

Malmöbaserade dörr- och fönsterleverantören förvärvar Bøjsø Døre & Vinduer för 40 miljoner kronor.

Uppdaterad 2017-05-09
Publicerad 2017-05-09

Det framgår av ett pressmeddelande. Fönstertillverkaren Bøjsø Døre & Vinduer har cirka 40 anställda och omsatte drygt 65 miljoner kronor förra året. Köpeskillingen uppgår till motsvarande 40 miljoner kronor på skuldfri basis.

"Vi är mycket nöjda med att ha genomfört det här förvärvet. I Danmark fokuserar Inwido på att leverera lokalt tillverkade produkter till hög kvalitet. Med Bøjsø får vi ett bra komplement till vår existerande varumärkesportfölj eftersom de är positionerade med exklusiva produkter för renoveringsmarknaden, där privatkonsumenten är huvudmålgrupp. Det är en relativt ny marknadsnisch för oss i Danmark", skriver Inwidos vd Håkan Jeppsson i pressmeddelandet.

2016 uppgick Inwidos omsättning till 5,7 miljarder kronor med en rörelsevinst på 673 miljoner kronor. Av omsättningen stod konsumentsegmetet för cirka 70 procent, medan industriaktörer utgjorde resten. Inwido har totalt cirka 4.000 medarbetare och huvudkontor i Malmö.

Ratos ägde fram till november 2015 över tio procent av Inwido, men sålde sitt innehav till ett begränsat antal nordiska och internationella institutionella investerar.

till ett begränsat antal nordiska och internationella institutionella investerare. - See more at: http://www.ratos.se/Pressrum/Pressmeddelanden/2015/Ratos-har-salt-sitt-innehav-om-104-i-Inwido/#sthash.O9VmkgWP.dpuf

Platsannonser