Annons

Annons

Investor ökar i Electrolux

Morgan Stanley nedgraderar Electrolux-aktien under det att Investor köper flera aktier i Electrolux. 

Investor har köpt drygt 1,4 miljoner B-aktier under november till en likvid på omkring 2,8 miljarder kronor, skriver Dagens Industri. Investmentbolaget har därmed ökat till 16,4 procent av kapitalet och 28,3 procent av rösterna under månaden, enligt ägardatatjänsten Holdings. Vid utgången av oktober låg Investors ägande i Electrolux på 15,9 procent av kapitalet och strax under 28 procent av rösterna.

I början på november meddelade Investor att bolaget hade sålt A-aktier och köpt motsvarande antal B-aktier i en transaktion med AMF Pension. Motivet till den transaktionen var att Investors innehav hade passerat 30 procent av rösterna och att de ville undvika budplikt. 

Financial Times skriver att Morgan Stanley har nergraderat Electrolux till undervikt. Morgan Stanley har för övrigt bett sina kunder återgå till cykliska aktier och att bry sig mer om marginaler än tillväxt inom olika branscher. 

Annons

Annons

Electrolux-aktien steg nästan 8 procent under november. Tio dagar in i december är aktien tillbaka på samma kursnivåer som när november inleddes.

 

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons