10 mest lästa på Realtid
Äntligen helg. Drick en kaffe och gå igenom veckans tio hetaste nyheter.
Trend

Investmentbanker i London väcker stort intresse

Realtids avslöjande om uppsägningar på Morgan Stanley i London i samband med brexit plockades inte bara upp av Dagens Industri, Omni Ekonomi, Veckans Affärer med flera. Det blev också veckans mest lästa nyhet. Du har väl inte missat de andra nio mest lästa nyheterna i veckan?

Uppdaterad 2019-01-13
Publicerad 2019-01-12

1. Två nordiska toppchefer på Morgan Stanley i London tvingas gå

Finans Enligt uppgifter till Realtid har två av de ansvariga för Morgans Stanleys verksamhet mot Norden blivit uppsagda. Förändringarna sker i samband med brexit.

Av: Sverker Brundin. Publicerad: 2019-01-08.

2. "Kritiken mot Handels är helt uppåt väggarna"

Utspel Handels rektor Lars Strannegård avfärdar helt Jan Guillous kritik. Högskolan är inte en elitskola skräddarsydd enbart för näringslivet.

Av: Sverker Brundin. Publicerad: 2019-01-07.

3. Advokatbyråkartan ritas om

Kartläggning Lindahl och MAQS är kraftigt reducerade, medan nya aktörer som Walthon, Titov & Partners eller Cirio tar marknadsandelar. Realtid går igeom vinnare och förlorare när byråkartan ritas om i Advokatstockholm.

Av: Rakel Lennartsson. Publicerad: 2019-01-08.

4. Åtta partner till EQT

Riskkapital Riskkapitalbolaget EQT, som sedan den 1 januari har en ny vd Christian Sinding, har befordrat åtta medarbetare till partner. Samtidigt växer bolaget så det knakar – med nya medarbetare och kapital i fonderna.

Av: Margaret von Platen. Publicerad: 2018-01-08.

5. EQT:s datacenter illa ute

Krönika Datacenterföretaget Coromatic riskerar att bli ännu en förlustaffär för riskkapitalbolaget EQT. Det visar Realtids analys.

Av: Margaret von Platen. Publicerad: 2019-01-07.

6. Så klarar du lågkonjunkturen

Krönika Hur låg kommer lågkonjunkturen att bli? Det finns lärdomar om man tittar bakåt i historien. Den största är att när lågkonjunkturen väl slår till kommer också de likvida medlem att sina, skriver Realtids krönikör Anders Elgemyr.

Av: Anders Elgemyur. Publicerad: 2019-01-09.

7. Kritik mot FI:s "jakt på småsparare"

Enkät Finansinspektionen (FI) är med god marginal marknadsledande i EU vad gäller att utfärda sanktionsavgifter för marknadsmanipulationer. Men nu riktar aktieprofiler skarp kritik mot myndighetens metoder.

Av: Rakel Lennartsson. Publicerad: 2019-01-09.

8. Söderberg & Partners går in på norska marknaden

Finans Söderberg & Partners går in på Private Bankingmarknaden i Norge – köper in sig i norska Förvaltningshuset.

Av: Realtid. Publicerad: 2019-01-09.

9. Dubbelvinst för Hamilton advokatbyrå 

Pris Vinnarna i Årets Advokatbyrå är utsedda för 11:e året. Advokatbyrån Hamilton vinner kategorin ”Stora advokatbyråer” och delar även ”Stora klientpriset” med Lindahl. MarLaw vinner sin kategori för fjärde året och Morris Law vinner klienternas hållbarhetspris.

Av: Rakel Lennartsson. Publicerad: 2019-01-02.

10. Klockan klämtar för Brexit

Krönika Det är cirka 80 dagar kvar till den 29 mars och klockan klämtar. Risken för en hård brexit ökar. Så vad kommer Theresa May att göra?, frågar sig Rickard Ydrenäs i en gästkrönika.

Av: Rickard Ydrenäs. Publicerad: 2019-01-07.

 

 

 

Platsannonser

Logga in