Bank

”Investmentbanken är vår formel 1-bil”

Handelsbanken planerar att stärka Capital Markets och sin svenska aktieanalys, säger vd Carina Åkerström i en intervju med Dagens Industri.

Uppdaterad 2019-11-12
Publicerad 2019-11-12

Dagens Industri har gjort en skriftlig intervju med Handelsbankens vd Carina Åkerström. Enligt DI har det på aktiemarknaden ryktats om att Handelsbankens investmentbank, Capital Markets, ska avveckla sin aktieanalys för institutionella investerare.

Ryktet tros härstamma från att bankens vd Carina Åkerström poängterat att banken ska fokusera på kärnverksamheten. Dessutom har ett antal aktieexperter lämnat banken relativt nyligen.

Carina Åkerström uppger till Dagens Industri att Handelsbanken ”har en aktiesida med verkligt vass analys och vi har en corporate finance som verkligen har flyttat fram positionerna rejält”.

På frågan om Handelsbanken av institutionerna återigen kan komma att rankas som en av de bästa bankerna på svenska aktier svarar Carina Åkerström:

”Absolut. I ett mer fokuserat Handelsbanken kommer resurser att frigöras för att kunna bli ännu bättre på det vi ska fortsätta med. Aktiesidan är en sådan del där vi nu satsar på exempelvis en ännu vassare analys. Vi har haft en liten svacka och det kommer nog ta lite tid att bygga om och förstärka den delen av investmentbanken.”

Vidare säger Carina Åkerström:

”Handelsbankens investmentbank är vår formel 1-bil. Varje del måste vara i topptrim. Nu bygger vi en investmentbank för 2025, inte för 2010. Då är det nödvändigt att byta ut vissa delar. Det sker hela tiden, helt naturligt, både i formel 1 och i investment banking”.

Carina Åkerström säger även till Dagens Industri att ”allt går enligt plan, även om jag ibland får lägga band på min otålighet”.

Platsannonser