Annons

Annons

Investeringschefen tar över vd-rollen i Eastnine

Mia Jurkes efterträdare är utsedd. Investeringschefen Kestutis Sasnauskas har utsetts till ny vd.

Redab i mars avviserade Mia Jurke att hon avsåg att lämna sin vd-post i East Capital Explorer som numer går under namnet Eastnine. Stafettpinnen skulle lämnas över efter årsstämman i maj men när maj månad kom hade bolagen ännu inte funnit rätt kandidat till vd-posten. Mia Jurke berättade då för Realtid.se att hon avsåg at stanna kvar vid styret tills ny vd rekryterats. Det visade sig bli ytterligare två månader.

East Capital Explorer hade då hunnit ändra namn till Eastnine.

Investeringschefen Kestutis Sasnauskas, som arbetat inom East Capital under 20 år, tar över rodret för bolaget.

Annons

Annons

- Kestutis har med sin 20-åriga erfarenhet av investeringar i Baltikum den förståelse för vår marknad och strategi som krävs för att driva Eastnine vidare mot vårt mål att bli Baltikums ledande fastighetsbolag. Förutom att framgångsrikt ha förvaltat Eastnines investeringar inom fastigheter och private equity i tio år, har han ett brett och värdefullt lokalt nätverk, och har dessutom litauiska som modersmål. Det gläder mig att Kestutis tackat ja till uppgiften, säger Lars O Grönstedt, ordförande i Eastnine i ett pressmeddelande.

- Eastnine är ett fantastiskt spännande bolag som är mitt i en omdanande förändring, och jag är mycket glad över att leda den processen vidare. Vår renodlingsstrategi står fast för att bli Baltikums ledande fastighetsbolag med fokus på de tre huvudstäderna Tallinn, Riga och Vilnius, säger Kestutis Sasnauskas i en kommentar.

Kestutis Sasnauskas har sedan maj 2016 lett Eastnines investeringsverksamhet, dessförinnan har han varit ansvarig för Private Equity och fastighetsinvesteringar inom East Capital i 20 år.

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons