Det gemensamma bolagets nytillträdda vd Mikael Ericson som uppger att han märkt ett stort intresse för de enheter som ska säljas för att blidka EU-kommissionen och berörda konkurrensmyndigheter.. Foto: Pressbild
M&A

Intrums enheter kan inbringa 6 miljarder

De fem divisioner som Intrum Justitia måste sälja för att blidka EU och konkurrensmyndigheter – till följd av fusionen med Lindorff – väntas ge drygt 6 miljarder i intäkter.

Uppdaterad 2017-07-06
Publicerad 2017-07-06

Det visar en bedömning som SME Direkt har gjort tillsammans med tre analytiker.

Snittet ligger på 6,2 miljarder kronor och spannet löper mellan 6 till 6,5 miljarder kronor, enligt SME Direkt. Intrum Justitia har meddelat att enheterna som ska avyttras hade ett ebitda-resultat på omkring 600-650 miljoner kronor under 2016, skriver Direkt.

Sammanslagningen av Intrum Justitia och Lindorff godkändes i juni av EU-kommissionen på villkoret att Lindorff avyttrar sina verksamheter i Danmark, Estland, Finland och Sverige – samt att Intrum säljer av sina enheter i Norge. Detta för att lösa de konkurrensproblem som kommissionen funnit.

Realtid.se har tidigare även rapporterat om att Intrum märkt ett stort intresse för de fem enheter som ska säljas.

– Vi har haft många inkommande samtal och är väldigt förvissade om att vi kommer att kunna göra dessa avyttringar på ett bra sätt och till ett bra pris, sa det gemensamma bolagets nytillträdda vd Mikael Ericson till Realtid.se nyligen.

Platsannonser