Morgonsvepet

Intrum enligt förväntningar

Intrum enligt förväntningar, Deutsche Bank sänker intäktsprognos och SAS-strejken utvidgas – det är några av rubrikerna denna fredagsmorgon.

Uppdaterad 2019-04-26
Publicerad 2019-04-26

Intrum enligt förväntningar
Kredithanteringsbolaget Intrum rapporterar ett justerat rörelseresultat om 1 350 miljoner kronor för det första kvartalet 2019. Nettoomsättningen uppgick till 3 752 miljoner kronor i kvartalet. Förväntan enligt Bloomberg News analytikerenkät låg på 1 348 respektive 3 536 miljoner kronor. Bolaget investerade 1 277 miljoner kronor i förfallna fordringar i det första kvartalet 2019 (1 373). Utfallet var enligt förväntan, skriver Intrum i delårsrapporten.

Deutsche Bank sänker intäktsprognos
Deutsche Bank sänker sin intäktsguidning för 2019 i den fullständiga delårsrapport som banken redovisar på fredagsmorgonen, efter de preliminära siffror som banken släppte i samband med torsdagens besked att fusionssamtalen med Commerzbank avbryts. Det rapporterar DI.

SAS-strejken utvidgas
SAS-piloterna har tackat nej till det medlarbud som presenterades under torsdagskvällen och därmed är strejken ett faktum, i Sverige.
Tidigt på fredagsmorgonen gick även SAS-piloterna i Norge och Danmark ut i strejk, skriver medier.
Totalt drabbas runt 170 000 passagerare under hela helgen.

Klövern ökar driftöverskottet
Fastighetsbolaget Klöverns intäkter uppgick till 896 miljoner kronor i det första kvartalet (772). Driftöverskottet blev 599 miljoner kronor (507) och förvaltningsresultatet uppgick till 362 miljoner (319). Efter skatt blev resultatet 632 miljoner kronor (583), vilket motsvarade 0:67 kronor per stamaktie (0:58).

Ny rapportmiss från Skanska
Skanskas resultat för första kvartalet kom in långt under förväntningarna. Skanskas rapporterar nedgångar i omsättning, orderingång och rörelseresultat i det första kvartalet som alla var större än förväntat. Analytikerna väntade sig en vinstförbättring från det svaga fjolårskvartalet men i stället backade rörelseresultatet. Det rapporterar Nyhetsbyrån Direkt.

Nedgång i världshandel
Världshandeln sjönk 1,7 procent i volym i februari jämfört med januari. Det visar statistik från CPB World Trade Monitor. I januari ökade världshandeln med 2,1 procent jämfört med föregående månad. Det rapporterar Nyhetsbyrån Direkt. Dataserien tas fram av CPB Netherlands Bureau for Economic Policy Analysis.

Latour säljer med 300 procent i avkastning
Investmentbolaget Latour har sålt hela sitt innehav i det delägda innehavet Terratech. Köpare är det svenska investmentbolaget Solix.Försäljningen är ett resultat efter önskemål inom ägarkretsen att hitta nya ägare till bolaget. Det skriver Latour i ett pressmeddelande. För Latours del innebär affären en avkastning på cirka 300 procent.

SKF tittar på förvärv
SKF är på förvärvsområdet intresserade av allt som skulle stärka kullagerföretagets erbjudanden kring den roterande axeln, inte minst med koppling till digitalisering. Det säger SKF:s vd Alrik Danielson till Nyhetsbyrån Direkt på en fråga kring vilka produkt- eller tjänsteområden eller geografier som bolaget tittar på förvärv inom.–Det kan röra nischer eller teknologier, inte minst inom digitalisering, och naturligtvis något marknadsområde", säger Alrik Danielson.

Jättediamant utvunnen i Botswana
Diamantgruvbolaget Lucara Diamond har utvunnit en rådiamant på 1 758 carat vid Karowegruvan i Botswana. Det är den största diamanten som utvunnits i Botswana och den största som utvunnits i Karowe hittills. Rådiamanten väger nära 352 gram, skriver Lucara i ett pressmeddelande.

Volatis styrelse har beslutat om förvärv av egna stamaktier
Styrelsen för industrigruppen Volati AB har med stöd av bemyndigandet från årsstämman på torsdagen beslutat att bolaget ska förvärva högst 3 000 000 egna stamaktier på Nasdaq Stockholm.

V hotar regeringen
V är redo att försöka fälla regeringen med hjälp av M och KD om regeringen lägger fram ett lagförslag om förändrad arbetsrätt. Det skriver Svenska Dagbladet.

Nederländerna nästa för Storebrand
Storebrand etablerar sig i Nederländerna genom att lansera tre värdepappersfonder: Storebrand Global ESG Plus, Storebrand Global Solutions och Storebrand Global Multifactor. Det rapporterar Sak & Liv.

Platsannonser