Intrum emitterar obligation om 800 miljoner euro 

UPPDATERAD Intrum har emitterat en sjuårig obligation om 800 miljoner euro och kredithanteringsbolagets treasury-chef Emil Folkesson är nöjd med räntan om 3,5 procent, säger han till Realtid.

Uppdaterad 2019-07-26
Publicerad 2019-07-26

Intrum skriver i ett pressmeddelande att bolaget framgångsrikt har emitterat en sjuårig senior icke säkerställd obligation om 800 miljoner euro till en fast räntesats på 3,5 procent. 

– Räntan vi betalar på 3,5 procent tycker vi ger en attraktiv kombinerad kapitalkostnad jämfört med våra konkurrenter. Sedan var emissionen nästan 3,5 gånger övertecknad, så det var många investerare som var beredda att låna pengar till Intrum på de här villkoren, säger Emil Folkesson till Realtid. 

Intrum har under våren fått indikationer att bolaget skulle få betala en ränta på över 4 procent på en motsvarande transaktion, uppger Folkesson.

– Att över sommaren lyckas låna till 3,5 procent i sju år är en succé. Jag tycker det visar att investerare vill vara med på vår resa mot att nå våra finansiella mål i slutet av 2020, säger han.

Likviden kommer att användas för att refinansiera en obligation med rörlig ränta om 300 miljoner euro och en obligation med rörlig ränta om 3 miljarder kronor som emitterades 2017 och förfaller under 2022. Överskottslikviden kommer att användas för att refinansiera bolagets befintliga kreditfacilitet, skriver Intrum. 

Emissionen sker som en del av den nuvarande refinansierings-strategin för att reducera den skuld som förfaller i juli 2022 och förlänga bolagets skuldprofil.

 

 

 

Platsannonser