Nytt jobb

Intrum-chef tar över Försäkringsgirot

Ulrika Bragg blir ny vd för tjänstepensionslevarantören Försäkringsgirot. Hon ersätter Per Erik Gullnäs som det senaste året har varit tillförordnad vd.

Publicerad 2020-01-10

 –Jag är stolt och glad över att kunna presentera Ulrika Bragg som ny vd. Hon är en mycket kompetent ledare som med sin erfarenhet och unika kompetens inom administration och affärsutveckling har en djup förståelse för hur man skapar tillväxt och kundnöjdhet i en komplex verksamhet, säger Johan Tegnér, styrelseordförande för Försäkringsgirot i en skriftlig kommentar.

Ulrika Bragg kommer närmast från rollen som Operations Director för Intrum Sverige och har dessförinnan haft olika ledande roller inom Intrum Justitia sedan 2014. Hon har även en lång karriär (2000 – 2014) inom Skandia som bland annat affärsutvecklingschef för Skandia Liv och Skandia Företag samt som vd för Skandia Netline.

– Jag ser verkligen fram emot arbetet på Försäkringsgirot och är hedrad att få leda ett bolag som är erkänt både för sina kompetenta och engagerade medarbetare och sitt starka kundfokus, säger Ulrika Bragg om sitt nya uppdrag.

Enligt ett pressmeddelande tillträder Ulrika Bragg vd-tjänsten den 1 maj. I samband med tillträdet återgår Per Erik Gullnäs till rollen som styrelseordförande för Försäkringsgirot. 

Fotnot: Försäkringsgirot är  leverantör av tjänstepension- och försäkringsadministration och ägs sedan 2014 gemensamt av Länsförsäkringar, SEB, Skandia och SPP. 

Platsannonser