Annons

Annons

Erik_Rehn_Invesdor.jpg

Erik Rehn som är vice president of deal flow på Invesdor ser Stockholm som en av de mest intressanta fintech-hubbarna i Europa just nu.

Internationell plattform för investeringar öppnar i Sverige

Den Helsingforsbaserade internationella crowdfundingplattformen Invesdor gör nu entré på den svenska marknaden. Målet är att utmana banker och venture capital-bolag, snarare än andra lokala crowdfunding-aktörer.

Invesdor kliver in på den svenska marknaden med flera lokala tech-företag som första kunder.

Med hjälp av sin internationella plattform som samlar investerare från över 70 länder ska Invesdor med sina smidiga investeringsrundor göra det enklare för fler att investera i framtidens tillväxtbolag.

“Ovanför ytan ser Invesdors plattform ut att vara snarlik andra crowdfundingsajter, under ytan finns det en avancerad teknisk plattform som hjälper till att värdera och optimera investeringar”, skriver bolaget i en presentation.

Annons

Annons

I Finland har fintechbolaget inlett ett strategiskt samarbete med Nordea där banken får tillgång till Invesdors teknik. I Sverige är målet att utmana banker och venture capital-bolag, snarare än andra lokala crowdfunding-aktörer.

Nu har det Helsingfors-baserade crowdfundingbolaget som grundades 2012 lanserat sina första svenska lanseringsrundor där flera bolag som musiktjänsten Melobee och konsultmäklaren Tingent finns med.

Den svenska affärsängeln Daniel Laurén är med som rådgivare och draghjälp för Invesdor i Sverige. Bolaget har sedan tidigare även kontor i London och tar in investeringar från över 70 länder.

Till skillnad från många andra crowdfundingaktörer har Invesdor en finansiell EU-licens och tar in investeringar internationellt, inte bara lokalt. Det har också white label-lösningar som används av andra finansiella bolag.

– När det kommer till fintech är Stockholm en av de mest intressanta hubbarna i Europa just nu. Bortser man från Silicon Valley producerar Stockholm flest unicorns per capita och det säger ganska mycket om den startup-kultur som genomsyrar staden. Vår förhoppning är vi nu kommer kunna hjälpa ännu fler företag att hitta kloka investeringar så att de kan fortsätta fokusera på sin verksamhet istället för att söka riskkapital, säger Erik Rehn, vice president of deal flow på Invesdor.

Nordea har också inlett ett samarbete med Invesdor där deras startup och growth-avdelning ska hjälpa tillväxtbolagen att snabbare hitta investerare. Än så länge gäller samarbetet bara för den finska marknaden, men Invesdors långsiktiga målsättning är att expandera till de övriga nordiska länderna i framtiden.

– Vår samarbetsmodell är ett bra exempel på hur vi i allt högre grad utvecklar nya tjänster och erbjuder dem till kunder i samarbete med de bästa partnerna i branschen. Invesdor är den ledande digitala fundraisingplattformen i Norden och de arbetar kontinuerligt för att utveckla branschen samtidigt som de med sin licens kan erbjuda sina tjänster i 28 länder, säger Aleksi Lehtonen, head of business banking på Nordea Finland, när han kommentarer det nya samarbetet:

Invesdor verkar med en europeisk investeringslicens som möjliggör investeringar från EU:s samtliga 28 länder.

För närvarande har Invesdor kontor i Helsingfors, London och Stockholm. Sedan bolagets grundande har över 500 miljoner kronor investerats åt mer än 100 företag via fler än 120 avslutade finansieringsrundor genom plattformen. Bland bolagets kunder återfinns både börsnoterade och onoterade bolag från Sverige, Storbritannien, Finland, Norge och Danmark.

Vid sidan av investeringsplattformen invesdor.com har bolaget också den plattformsbaserade verksamheten Invesdor Technologies som utvecklar tekniska lösningar för digital finansiering, som båda utgör plattformen för invesdor.com och white-label-lösningar för banker och andra finansiella tjänster.

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons