FinansNyhet

Inte lika dystert för Pareto i Sverige

Mats Carlsson, chef för Pareto i Sverige.Mats Carlsson, chef för Pareto i Sverige.
Mats Carlsson, chef för Pareto i Sverige.
Publicerad

Pareto Securities svenska verksamhet gick bättre än koncernen under fjolåret och klarade av oförändrat resultat, uppger Sverige-chefen Mats Carlsson för Realtid.

olof swahnberg

Resultatet för Pareto Securities svenska verksamhet uppgick till cirka 175 miljoner kronor under 2018, oförändrat jämfört med 2017, och svarade för runt en tredjedel av koncernvinsten i fjol, uppger den norska investmentbankens Sverige-chef Mats Carlsson för Realtid.

Koncernen som helhet, med huvudkontor i Oslo, rapporterade på tisdagen ett minskat resultat före skatt med över 300 miljoner norska kronor till cirka 500 miljoner norska kronor.

– Pareto Securities som helhet har stor fokus på olja och offshore-verksamhet. 2018 får betraktas som ett mellanår vad gäller kapitalanskaffningar inom den sektorn generellt och mot bakgrund av det visar gruppen ett starkt resultat tycker jag. I Sverige är vi mer av generalister där vi är mindre beroende av enskilda sektorer, säger Mats Carlsson.  

Annons

– Vi är mycket nöjda och stolta över resultatet för 2018 då marknaden generellt var lite trög under Q4.

Hur bedömer du 2019?

– 2019 öppnade lite avvaktande under januari och februari men sedan början av mars har det varit en febril aktivitet med mängder av kapitalanskaffningsuppdrag både på aktie- och obligationssidan.

Annons
Annons