Mats Carlsson, chef för Pareto i Sverige.
Mats Carlsson, chef för Pareto i Sverige.
Bank

Inte lika dystert för Pareto i Sverige

Pareto Securities svenska verksamhet gick bättre än koncernen under fjolåret och klarade av oförändrat resultat, uppger Sverige-chefen Mats Carlsson för Realtid.

Uppdaterad 2019-04-04
Publicerad 2019-04-04

Resultatet för Pareto Securities svenska verksamhet uppgick till cirka 175 miljoner kronor under 2018, oförändrat jämfört med 2017, och svarade för runt en tredjedel av koncernvinsten i fjol, uppger den norska investmentbankens Sverige-chef Mats Carlsson för Realtid.

Koncernen som helhet, med huvudkontor i Oslo, rapporterade på tisdagen ett minskat resultat före skatt med över 300 miljoner norska kronor till cirka 500 miljoner norska kronor.

– Pareto Securities som helhet har stor fokus på olja och offshore-verksamhet. 2018 får betraktas som ett mellanår vad gäller kapitalanskaffningar inom den sektorn generellt och mot bakgrund av det visar gruppen ett starkt resultat tycker jag. I Sverige är vi mer av generalister där vi är mindre beroende av enskilda sektorer, säger Mats Carlsson.  

– Vi är mycket nöjda och stolta över resultatet för 2018 då marknaden generellt var lite trög under Q4.

Hur bedömer du 2019?

– 2019 öppnade lite avvaktande under januari och februari men sedan början av mars har det varit en febril aktivitet med mängder av kapitalanskaffningsuppdrag både på aktie- och obligationssidan.

Platsannonser

Här är finansbolagen och advokatbyråerna som har fått mest i coronastöd
118 miljoner fördelades i branschen. Läs kommentarerna från de som fick mest.

Logga in