Fonder

Insiderfonder säljer samtliga fonder till East Capital

Insiderfonder säljer samtliga fonder till East Capital där fonderna ska slås samman till en tillväxtorienterad fond.

Uppdaterad 2019-01-07
Publicerad 2019-01-07

Insiderfonder, som drivs av grundaren Erik Lidén och hans hustru Karin Lidén (som sedan drygt ett år tillbaka är vd reds anm.), offentliggör i dag att en överenskommelse har ingåtts med East Capital om en försäljning av samtliga fonder.

Försäljningen sker mot bakgrund av att fonderna inte når upp till kravet på 500 miljoner kronor i investerat kapital per fond från sparare utanför Pensionsmyndighetens fondtorg. Totalt rör det sig om fem fonder, Inside active global, Inside Canada, Inside Hedge, Inside Sweden och Inside USA.

– Det pågår en omfattande konsolidering inom branschen till följd av förändringar i Pensionsmyndighetens fondtorg, och vi är ett av många nischade fondbolag som berörs. Vi har alltid agerat med kundernas bästa för ögonen, så även i detta läge har vi sett det som vår plikt att hitta den bästa lösningen för våra andelsägare. East Capital är en erfaren och välrenommerad aktör som vi respekterar, och vi känner oss trygga i att detta blir en bra hamn för våra andelsägare, säger Erik Lidén, investeringsansvarig och grundare av Insiderfonder

Affären har godkänts av Finansinspektionen och väntas vara klar i april 2019, då fonderna kommer att slås samman med en global balanserad tillväxtorienterad fond från East Capital. Fram tills dess förvaltas Insiderfonders fonder som vanligt, meddelar fondbolaget.

Platsannonser