Juridik

Innovativ jurist toppar ranking

Financial Times har korat vinnaren bland de tio pionjärerna som alla bidragit med innovativa digitala lösningar inom juristbranschen. Vinnaren är svenskan Charlotte Stalin.

Realtid.se
Uppdaterad 2016-10-10
Publicerad 2016-10-10

Charlotte Stalin, som  vann årets tävling i genren "de mest innovativa individerna", uppmärksammades för sitt teknologiska verktyg som fått namnet "Navigator".  Innovationen är en onlinetjänst som erbjuder regulatorisk vägledning till fondförvaltare.

Charlotte Stalin arbetar sedan 2006 på den internationella advokatbyrån Simmons & Simmons i London, där hon är delägare i den finansiella regulatoriska gruppen.

Charotte Stalin ligger bakom många av företagets marknadsledande regulatoriska verktyg. I år lanserade hon verktyget "MiFID2 Manager", som underlättar hanteringen av den komplexa regelefterlevnadsprocessen, som följer i spåren av ändringen i EU:s direktiv om marknader för finansiella instrument. Klienterna anser att detta verktyg särskiljer sig från liknande initiativ, eftersom verktyget inte bara erbjuder information utan även guidar icke-jurister i processen. Charlotte Stalins nästa projekt är ett "Brexit-övergångs verktyg".

Konkurrenterna bestod bland annat av Karl Chapman, vd på Riverview Law, som uppfunnit "Kim" – en virtuell assistent som bland annat hjälper bolagsjurister att hantera nya instruktioner och processer i arbetet och David Wakeling, som är pionjär inom automatiserade juridiska tjänster.
 

Platsannonser

Logga in