FinansNyhet

”Ingen påverkan på bolagets verksamhet”

Nära 300 miljoner kronor kan mätas ut från Johan Ulanders tillgångar, om åklagaren får som han vill Foto: Finfor, KriminalvårdenNära 300 miljoner kronor kan mätas ut från Johan Ulanders tillgångar, om åklagaren får som han vill Foto: Finfor, Kriminalvården
Ingen lugn stund på häktet. Johan Ulander krävs nu på 6 miljoner kronor från svärfars bolag. Foto: Finfor, Kriminalvården
Publicerad

Amarant Minings ordförande Johan Ulander sitter häktad misstänkt för ekobrott samt är internationellt efterlyst efter en dom i Förenade arabemiraten. Nu meddelar Amarant Mining att Johan Ulander tillfälligt avgått men att bolagets verksamhet inte påverkas av situationen.

Sara Johansson

Som Realtid.se tidigare rapporterat sitter Johan Ulander häktad sedan i fredags misstänkt för flera fall av grovt bedrägeri, grovt svindleri och grov insiderhandel, vilket han bestrider i samtliga fall. Nya uppgifter kom även i går om att han är internationellt efterlyst av Förenade Arabemiraten efter en tredskodom där han är dömd till tre års fängelse efter att ha ställt ut checkar utan täckning till ett belopp på 1.200.000 AED.

Nu skriver Amarant Mining i ett nyhetsbrev till aktieägare och andra intressenter där de nämner situationen om bolagets ordförande Johan Ulander. Bolaget skriver att Johan Ulander tillfälligt har avgått på grund av personliga och juridiska skäl som inte är relaterade till den nuvarande Amarant Mining.

”Styrelsen vill försäkra dig om att det inte finns någon väsentlig inverkan på bolaget, vår verksamhet eller din investering. Verksamheten fortsätter som vanligt under ledning av vd Peter Lindh i Sverige och Paul Manders, vår Surinam Country Manager”.

Annons

Advokat Hans Strandberg uppgav för Realtid.se att denna situation är väldigt olyckligt med tanke på den verksamhet som Ulander driver i Amarant MIning där gruvan i Surinam precis kommit i gång med produktion ”så det finns möjlighet för alla investerare att få sina pengar tillbaka”.

Amarant Mining skriver i nyhetsbrevet om läget där förväntningen är att produktionen kommer i gång ordentligt under Q3 och Q4 2017 när de kommersiella produktionslinjerna börjar fungera. Fem områden är identifierade där omedelbar produktion ska påbörjas, skriver bolaget. Amarant Mining skriver även att den totala guldmängden som de beräknar finna ligger på 26.000 uns under de första 18 månaderna under operationen.

”Det behöver inte sägas att ovanstående tal representerar endast en bråkdel av den totala uppskattningen av guld…”. 

Annons

Bolaget skriver samtidigt att man inte nått ända fram med det riktade erbjudandet och att ledningen troligen kommer att besluta att förlänga teckningstiden. På den positiva sidan har bolaget påbörjat en due diligence-process med ett London-baserat private Equity-bolag för en utrustningsfinansieringslösning

Annons