Foto: Dave Kellam (Wikimedia Commons)
Foto: Dave Kellam (Wikimedia Commons)
Finans

Ingen Brexit-effekt på PE-affärer

Riskkapitalinvesteringar har inte saktat ner sedan Storbritannien röstade för ett EU-utträde.
 

Publicerad 2016-08-01

Riskkapitalaffärer i Storbritannien är i linje med förra årets nivå och inga tecken finns på att det görs färre investeringar i brittiska bolag, trots oron att Brexit-utfallet skulle påverka investeringsviljan. Det skriver brittiska Daily Telegraph idag.

Business Growth Fund - som lanserades av de brittiska bankerna Barclays, Lloyds, Standard Chartered, RBS och HSBC, som gick in med 500 miljoner pund var - har investerat 58 miljoner pund i 11 bolag bara sedan folkomröstningen, enligt vd:n Stephen Welton. Han betonar att BGF inte har några planer på att sakta ner heller.

– De 11 första dagarna efter folkomröstningen var de mest aktiva 11 i vår historia, säger han till Telegraph.

Den brittiska riskkapitalföreningens (BVCA) chef Tim Hames säger i sin tur att fundamentan för affärer i Storbritannien inte har förändrats och att riskkapitalister och entreprenörer är bäst rustade att hitta bra lösningar.

Däremot har värdet på transaktionerna fallit. Utköpsfirmor har gått in med 500 miljoner pund i brittiska bolag i juli jämfört med 1,9 miljarder förra året, vilket spär på spekulationerna att bolag nu kan snappas upp till rimligare värden, enligt Daily Telegraph.

Även noterade bolag har återhämtat sig efter det tidiga Brexit-raset och FTSE100-indexet har sedan den 23 juni stigit med sex procent.

Platsannonser