M&A

Industrifonden säljer Fältcom

Efter drygt sex år säljer Industrifonden sitt innehav i teknikföretaget. Telia köper samtliga aktier i Fältcom.

Uppdaterad 2017-02-01
Publicerad 2017-02-01

Tillsammans med övriga ägare säljer Industrifonden hela sitt innehav i teknikföretaget Fältcom till Telia. Det framgår av ett pressmeddelande.

Industrifonden gjorde sin första investering i Fältcom 2010 och har tillsammans med SEB Venture Capital varit huvudägare i bolaget. SEB Venture Capital och Industrifonden äger tillsammans 93 procent i företaget. Resterande 7 procent ägs av anställda.

Med Fältcoms MIIPS Open Io Platform och dess appar kan kunder kontrollera, övervaka eller analysera maskiner, byggnader och system via internet. Med över 160.000 installerade enheter kopplar Fältcom upp fordon, byggnader och maskiner över hela världen.

–Företagets satsning på innovation och en plattform öppen för samarbeten har lönat sig. Företaget har idag en drömposition för att driva den fortsatta dynamiska tillväxten inom IoT-området framåt, säger Industrifondens investment manager Per Anell och tillägger:

–Vi är mycket glada över att ha hittat en köpare med hög industriell kompetens och en position som kommer att stötta Fältcoms fortsatta globala tillväxtresa.

Brendan Ives, chef för Telia Companys enhet för nya affärsmöjligheter Divsion X, kommenterar affären i ett separat meddelande.

– Det ligger helt i linje med vår målsättning att hitta digitala lösningar på samhällsutmaningar som exempelvis klimatfrågan, samtidigt som vi bidrar till att stadsmiljöer förbättras.

Telia Companys förvärv av Fältcom förväntas slutföras i februari i år. Parterna har kommit överens om att inte offentliggöra köpesumman.

Platsannonser