Fintech

Industrifonden går in i musikbolag

Tech-startupen säljer bakgrundsmusik som skräddarsys för kända varumärken.

Uppdaterad 2017-02-17
Publicerad 2017-02-17

Industrifonden leder en investeringsrunda på 195 miljoner kronor i svenska tech-bolaget Soundtrack Your Brand. I rundan deltar även Londonbaserade Balderton Capital och befintliga finansiärerna Creandum, Northzone och Telia.

Soundtrack Your Brand grundades 2013 av Andreas Liffgarden och Ola Sars som haft ledande positioner på både Spotify och Beats.

Deras startup säljer bakgrundsmusik till bolag som använder musiken i publika miljöer, till exempel i butiker och restauranger. Soundtrack Your Brand tar bland annat hjälp av dataanalys för att skapa musik som specialdesignas för specifika varumärken.

– Marknaden för bakgrundsmusik står inför en våg av förändring och Soundtrack Your Brand har en unik position för att ta sitt produktledarskap globalt. Bolaget är redan marknadsledande i Norden och har tack vare överlägsen teknik, räckvidd och användarinsikter en stark plattform för fortsatt snabb tillväxt, säger Björn Bergström, Investment Manager, till Realtid.se.

Bolaget har i dag närvaro i över 100 länder och under förra året växte kundbasen med närmare 400 procent. Några större kunder är Mcdonalds, Nike och Toni & Guy.

Platsannonser