Fastigheter

Ilija Batljan ny storägare i Azelio

I samband med en emission i Azelio, som tog in 350 miljoner kronor, tillkom Ilija Batljan som femte största aktieägare.

Publicerad 2020-01-22

Azelio genomförde en övertecknad företrädesemission om 350 miljoner kronor i slutet av december 2019. I samband med emissionen tillkom bland annat Ilija Batljan som femte största aktieägare i Azelio, tillsammans med ett stort antal privata och institutionella investerare. Detta framgår av ett pressmeddelande i dag.

Annonseringen om emissionen gjordes tillsammans med nyheten om att Azelio startat upp sitt verifieringsprojekt i Marocko. 

Efter emissionen är Blue Marlin AB kvar som största aktieägare i bolaget och Back in Black Capital Ltd är numera den andra största aktieägaren. Många nya privata och institutionella investerare har även tillkommit, däribland Ilija Batljan som femte största aktieägare i Azelio.

 – Det är glädjande att välkomna nya aktieägare till Azelio. Vi har en stark ägarbas och känner ett stort engagemang från såväl organisationen som ägare och marknaden för den adresserade globala utmaningen i ökad tillgång till förnybar energi. Azelio befinner sig i en spännande fas med flertalet signerade avsiktsförklaringar och det nyligen startade verifieringsprojektet i Marocko”, säger Bo Dankis, Styrelseordförande för Azelio.  

På ägarlistan finnsäven före detta hedgefond-förvaltaren Kent Janér, Assa Abloys tidigare vd Bo Dankis och före detta SEB-chefen Lars Thunell.

Aktien handlas i den inledande onsdagshandeln upp cirka 3 procent till 10,16 kronor. 

Platsannonser