Thomas Klitbo, chef för IK Investment Partners nya Köpenhamnskontor.
Thomas Klitbo, chef för IK Investment Partners nya Köpenhamnskontor.
Finans

IK:s mid cap-team omlokaliserar från London – öppnar i Köpenhamn

IK Investment Partners öppnar nytt kontor i Köpenhamn. Därmed flyttar investmentbolaget den dansk-norska verksamheten från huvudkontoret i London. Chef för Köpenhamnskontoret blir Thomas Klitbo.
–  Det känns jätteroligt, säger han.

Publicerad 2019-03-15

Det är investmentbolaget IK Investment Partners strategi att ha kontor nära de  bolag de investerar i. Därför flyttar de nu den norsk-danska delen från huvudkontoret i London till Amaliegade 27 i Köpenhamn, centralt beläget i hamnområdet mitt emellan Kongens Nytorv och Kastellet med Den lille Havsfrue.

Den 1 april flyttar sex investerare som redan nu jobbar med den dansk-norska marknaden dit från London, men IK planerar också att rekrytera nya medarbetare.

– IK:s mid cap-team omlokaliserar från London och vi kommer även att anställa nya personer för vårt nordiska small cap team. Vi siktar på att vara runt tio personer vid årets slut, säger Thomas Klitbo.

– Det är i linje med IK:s strategi att vara lokala i de marknader vi investerar i. Att vara nära våra portföljbolag hjälper oss både att bättre stötta deras tillväxt samt att identifiera nya intressanta bolag som våra fonder kan investera i.

2017 flyttade IK Investment Partners sin Benelux-verksamhet från London till Amsterdam av samma skäl. Idag har bolaget kontor i Stockholm, Paris, Amsterdam och Hamburg förutom huvudkontoret i London.

Platsannonser