Annons

Annons

IK Investment Partners förvärvar aktier i Vemedia

Bolaget förvärvar majoriteten av aktierna.

IK Investment Partners lägger ett bud på de resterande aktierna i Vemedia, som producerar och säljer receptfria mediciner, med huvudkvarter i Kortrijk i Belgien, enligt ett pressmeddelande.

Affären gjordes upp med de tre största aktieägarna i Vemedia genom en auktion ledd av ING och Michel Dyens & Co.

Bank Degroof var rådgivare åt IK Investment Partners.

Annons

Annons

De största aktieägarna som nu säljer sina aktier var Damier NV, Indufin Capital Partners samt Leeward Ventures. Damier NV styrs av Vemedias vd Yvan Vindevogel, Indufin är ett investeringsbolag, och Leeward är styrt av privata investerare. Dessa tre ägde 78,4 procent av alla aktier i Vemedia.

Med IK Investment Partners hjälp tror Vemedia att bolaget kan fortsätta utveckla sina mediciner (sömnmediciner och lugnande mediciner) som säljs på många marknader i Europa.

– De senaste sex åren har vi utvecklat ledande positioner inom sömnmedicin och lugnande medicin samt vitaminer, och bolaget har växt markant. Vi tror att med IKs hjälp kan vi fortsätta att bygga på de marknadspositioner i europeiska nyckelmarknader, likväl som vi kan lägga till produkter i portföljen på nya och spännande marknader, säger Vemedias vd Yvan Vindevogel.

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons