Fonder

IK Investment köper Mabtech

IK Investment Partners meddelar att dess småbolagsfond IK Small Cap II Fund har nått en överenskommelse om att förvärva biotech-bolaget Mabtech.

Publicerad 2019-11-26

Grundarna av bolaget och ledningsgruppen kommer fortsätta investera i bolaget. Det framgår även att Merieux Equity Partners förvärvar en minoritetsandel vid sidan av fonden.

Finansiella villkor i transaktionen avslöjas inte.

Mabtech är ett svenskt biotechbolag som grundades 1986 med tekikplattformarna Elispot, Flourospot och det senaste instrumentet Iris. Produkterna används vid forskning av immunförsvaret vid exempelvis cancer, allergier, infektionssjukdomar samt forskning kring vaccinationer.

Investeringen i Mabtech bygger på IK:s starka track record inom hälso- och sjukvården, efter sin framgångsrika försäljning av Ellab till EQT i september 2019 och förvärvet av LAP Laser i juli 2019.

Transaktionen representerar den åttonde investeringen som gjorts av IK Small Cap II-fonden, och teamet inkluderade Erik Ingemarsson, Kristian Carlsson Kemppinen, Henrik Geijer, Viktor Josefsson och Patrik Stockhaus.

Transaktionen förväntas vara slutförd under december.

Platsannonser