Finans

IG Group spår 17 procent lägre tradingintäkter i år

Finansföretaget IG Group räknar med att tradingintäkterna för helåret 2019 kommer att minska med 17 procent till omkring 475 miljoner pund, motsvarande 5,8 miljarder kronor, skriver Nyhetsbyrån Direkt på onsdagen.

 

Uppdaterad 2019-05-22
Publicerad 2019-05-22

Rörelseresultatet väntas samtidigt minska med 32 procent till omkring 190 miljoner pund, skriver nyhetsbyrån som refererar till Financial Times nätupplaga.

Hårdare regleringar är en tungt vägande orsak till försämringen och när förbudet mot att erbjuda binära optioner till privatkunder trädde i kraft i juli i fjol sjönk IG:s intäkter betydligt.

Bolagets vd June Felix, som tillträdde i höstas, redogjorde på onsdagen för en ny strategi som bland annat innebär ökad lokal anpassning av produkterna på de största marknaderna. IG ska också lansera en handelsfacilitet som möjliggör för kunder inom EU att handla med vissa populära produkter dygnet runt. I USA har IG nyligen börjat med valutahandel, och i Asien står ytterligare expansion på programmet, skriver Nyhetsbyrån Direkt.

Aktiemarknaden såg positivt på IG:s prognoser och vid 14.20-tiden hade aktien stigit 13,5 procent på Londonbörsen. Under de senaste tolv månaderna är har aktiekursen dock sjunkit med 35 procent.

 

Platsannonser

Logga in