Richard Tejme, Skandinavienchef IG. Foto: IG.
Richard Tejme, Skandinavienchef IG. Foto: IG.
Börs

IG breddar portföljen

Bolaget lanserar i dagarna sitt nya varumärke och ska nu erbjuda en bredare produktportfölj.

Uppdaterad 2020-06-04
Publicerad 2020-06-04

Handelsplattformen IG, mest känd för sin utpräglade index- valuta och råvaruhandel, håller på att rebranda bolaget mot ett bredare erbjudande.

– Just nu breddar vi vårt erbjudande och tillför nya optioner och turbowarranter. Förra året lanserade vi vår första noterade produkt, Turbo24, som precis som våra CFDs, går att handla dygnet runt till skillnad från exempelvis Avanza eller Nordnet, säger Richard Tejme, Skandinavienchef IG.

I april i år lanserade bolaget ISK-konton för Turbos. Tanken är att utveckla det tidigare nischade tradingerbjudandet till mer listade produkter.

– I England, som är IG:s hemmamarknad, har vi redan en bredare produktportfölj. Samma utveckling arbetar vi nu med i Sverige. I England har vi bland annat börja erbjuda enklare sparprodukter ihop med Blackrock.

Sedan IG lanserade ISK-konton har tillväxten av nya användare mer än fördubblats, även om Richard Tejme inte vill gå inte på några exakta siffror.

– Vi kommer också att lansera fler turbowarranter. Vi kommer framförallt erbjuda fler produkter inom index, råvaror och valutor och planerar att lansera turbowarranter inom enskilda aktier senare under året.

Stockholmskontoret har också vuxit från tio till 14 personer under året. Framförallt är det inom marknadsavdelningen och premium client management.

– Vi riktar oss mot alla som är lite extra intresserade av finansmarknaderna men även de som har daytrading som yrke. Det ställer höga krav på oss och vår plattform.

Även om corona har medfört mycket tråkigt har krisen inneburit stora affärsmöjligheter för handelsplattformen.

– Våra kunder är väldigt aktiva och det är väldigt lätt att gå kort här. De senaste tre månaderna har de tidigare prognostiserade intäkterna fördubblats. När volatiliteten är hög är våra kunder traditionellt väldigt aktiva.

Platsannonser