FinansNyhet

I väntan på FI-utredning – Trustly ångar på

Trustly, Oscar Berglund. Foto: TTTrustly, Oscar Berglund. Foto: TT
"Vi fortsätter att följa vår tillväxtstrategi och levererade stark tillväxt med god lönsamhet i andra kvartalet 2021",  säger Trustlys vd Oscar Berglund. Foto: TT
Publicerad

Trustly levererar många plussiffror, och Nordamerika bidrog mest, med en intäktsökning om 481 procent jämfört med motsvarande period förra året.

Realtid.se

Trustlys nettoomsättning första halvåret uppgick till 1 312 miljoner kronor, det är en uppgång med 43 procent jämfört med motsvarande period förra året. Samtidigt ökade nettoomsättningen med 53 procent år/år i konstant valuta. Transaktionsvolymen uppgick till 135 miljader kronor, en ökning med 55 procent. Omsättningen i Nordamerika ökade med 537 procent år/år och utgjorde 26 procent av nettoomsättningen. Det framgår av ett pressmeddelande.

– Vi fortsätter att följa vår tillväxtstrategi och levererade stark tillväxt med god lönsamhet i andra kvartalet 2021, säger vd Oscar Berglund i en skriftlig kommentar.

I oktober förra året inledde Finansinspektionen (FI) en utredning av Trustly, och börsplanerna fick pausas. I april fick bolaget FI:s preliminära bedömning i form av en avstämningsskrivelse och i maj lämnade Trustly sina synpunkter och svar till FI. I juli informerades Trustly av FI att myndigheten kommer att gå vidare för att utvärdera huruvida det finns skäl eller inte att besluta om ingripande.

Annons

Trustly har ännu inte fått någon bekräftelse avseende när FI förväntar sig att meddela sitt slutliga beslut i ärendet. Trustly kommer att ges möjlighet att yttra sig innan FI avslutar ärendet och meddelar ett slutligt beslut.

Bolaget grundades 2008 och är verksamt inom direktbanksbetalningar online. I dag betjänar Trustly 8 000 handlare som länkas samman med 525 miljoner konsumenter och 6 300 banker i mer än 30 länder. Under 2020 processade det globala nätverket en transaktionsvolym på mer än 21 miljarder dollar.

Trustly har drygt 500 medarbetare i Europa samt Syd- och Nordamerika. Trustly är ett licensierat betalningsinstitut enligt det andra betaltjänstdirektivet (PSD2) och under tillsyn i Europa av den svenska Finansinspektionen. I USA är Trustly statligt reglerat.

Annons
Annons