Finans Nyhet

I full färd med att bygga sitt team

Publicerad

Johan Bernström går in i förtid som transaktionschef på Savills. Högtryck råder.

– Vi har väldigt mycket uppdrag för tillfället, säger Johan Bernström.

Han är dels utbildad civilingenjör vid KTH, dels civilekonom vid Stockholms universitet. Han var analytiker vid JLL under studenttiden där han inte bara jobbade åt Stockholms-kontoret, utan även tillbringade ett år på kontoret i England. Han har jobbat med rådgivning hos Leimdörfer samt varit verksam som vd vid norska Persen Skei. Han kommer närmast från Nep Partners:

– Jag har varit rådgivare många år förut och saknade det så jag tyckte att Savills kändes som en bra möjlighet, säger Johan Bernström.

Annons

Varför är du så förtjust i just rådgivning?

– Det beror på dynamiken. Det händer saker hela tiden. Jag gillar att initiera och utföra affärer, säger Johan Bernström.

Savills befinner sig i en stark tillväxtfas och har under det senaste året genomfört transaktioner i Sverige till ett värde av sex miljarder kronor. Initialt får han en grupp på tio personer att leda.

Annons

Planen är att Johan Bernström i sin roll som Director och Head of Investments ska fokusera på såväl inhemska som internationella kunder:

– Vår vd Ulf Nilsson har arbetat med såväl själva vd-skapet som transaktionsfrågorna så han har haft väldigt mycket att göra och tanken är att jag ska avlasta honom samt slipa teamet ytterligare, säger Johan Bernström.

Han räknar med att den ekonomiska oron med skuldkrisen i Grekland i spetsen gör att det blir turbulens på marknaden även framöver. Han tror också att oron komplicerar frågan för vissa investerare samt leder till att vissa fastighetsägare blir tvungna att sälja.

Annons

Men för bra fastigheter i Sverige räknar han ändå med att det finns en god marknad.

Han tror även att en hel del fastigheter som inte är non-core kan få en hel del pengar allokerade framöver.

– Det ser helt klart bättre ut för Sverige än andra länder, säger Johan Bernström.

Varför är du så intresserad av just fastigheter?

– Det beror på en rad faktorer. Fastigheter är tvärvetenskapligt i det att man blandar juridik, ekonomi och teknik. Så det är verkligen något som tilltalar mig. Sedan är det en ganska överskådlig bransch där man har lätt att få koll på folket i branschen, säger Johan Bernström.

Vilka krav och uttalade mål har du på dig?

– Målsättningen är att kunna erbjuda våra kunder transaktionstjänster av högsta kvalitet, säger Johan Bernström.

Varför tror du att man valde just dig?

– Jag tror att det beror på min erfarenhet och mitt breda kontaktnät. Jag har ändå 10-11 års erfarenhet inom transaktionsområdet, säger Johan Bernström.

Annons