Börs

Husqvarna förvärvar verksamhet

Husqvarna har förvärvat affärsområdet för glättningsmaskiner från Wacker Neuson. Omsättningen i segmentet uppgick till 150 miljoner kronor i fjol.

Uppdaterad 2019-10-04
Publicerad 2019-10-04

Husqvarna har gjort ett förvärv för att stärka sin position inom ytbehandling av betongytor och betonggolv. Husqvarna Groups Construction division har förvärvat kategorin glättningsmaskiner från Wacker Neuson Group, enligt ett pressmeddelande.

– Glättare kompletterar vårt befintliga produktsortiment på ett bra sätt och förvärvet passar väl in i vår strategi för att expandera djupare i marknadssegmentet för ytbehandling av betongytor och golv. Genom att även addera åkbara glättare till vår verksamhet kommer vi att kunna erbjuda våra kunder kompletta lösningar genom hela processen för ytbehandling och polering av betonggolv, säger Henric Andersson, President för Construction division.

Förvärvet omfattar produktutbud, verksamhet och produktutveckling relaterat till handstyrda och åkbara glättare. 

Försäljning i detta segment uppgick i 2018 till 150 miljoner kronor.

En serie glättare under Husqvarna varumärket lanseras i början av 2020 och som en del av avtalet kommer Husqvarna Group även att producera glättare åt Wacker Neuson’s vägnar, enligt pressmeddelandet.
    

Platsannonser