Husmanhagberg
Foto: Husmanhagberg
Fastigheter

Husmanhagberg satsar på fritidsboende i Spanien och svenska fjäll

Fastighetsmäklarkedjan Husmanhagberg passerar 100 kontor och satsar på fortsatt expansion nationellt och internationellt inom så kallade second homes-marknaden.

Uppdaterad 2020-11-30
Publicerad 2020-11-30

Fastighetsmäklarkedjan Husmanhagberg har passerat 100 kontor i Sverige, framgår av ett pressmeddelande. Expansionen avser Fredrik Kjell, vd:n för bolagets verksamhet i Sverige, att fortsätta med, i Sverige men även internationellt,  med fokus på bland annat marknaden för fritidsboende, säger han i en skriftlig presskommentar. 

– Vi kommer att fortsätta expandera [...]. Vi har nått långt, men är långt ifrån klara ännu. Vi har ett fantastiskt tempo i kedjan – både på expansion och på organisk tillväxt. Pandemins utmaningar har dessutom skyndat på den digitala omställningen och hjälpt oss att effektivisera arbetet på huvudkontoret, på ett sätt som vi inte trott var möjligt för ett år sedan, säger han.

Det var i mitten av oktober som fastighetsmäklarkedjan lanserade en digital samlingsplats för bolagets erbjudande i svenska fjäll.

– Det är lite komiskt att vi lanserar plattformen just nu, då det är sånt högtryck i efterfrågan att bostäderna knappt hinner upp på webben innan de säljs, sade Fredrik Kjell då.

– Spanien och svenska fjäll har mer gemensamt än man kan tro. Båda områdena handlar till stor del om fritidsboende eller så kallade ”second homes”. Vi ser flera synergier mellan både målgrupp och arbetssätt, varför det är naturligt att också marknadsföra dem tillsammans. Vi fortsätter expansionen både i Sverige i stort, i Svenska Fjäll och i utlandssegmentet och har flera nyheter i pipeline, men nu firar vi den här milstolpen först, säger fastighetskedjans medgrundare Lennart Hagberg.

Husmanhagberg startades i oktober 1997 av fastighetsmäklarna Lennart Hagberg och Mats Dahlström. Sedan 2004 har Christian Hjort, ansvarig för rekrytering av nya franchisetagare, arbetat med kedjans expansion.

Platsannonser