Annons

Annons

HQ får ut handlingar från Carnegie

Hovrätten avslår Carnegies överklagan. "Banar vägen för att HQ nu erhåller ytterligare bevis".

I oktober i fjol fick HQ AB, som nu för tiden är helt inriktat på att driva rättsprocesser, ett positivt beslut från Stockholms tingsrätt i ett editionsföreläggande mot Carnegie.

Detta innebar HQ AB skulle få ut samtliga handlingar gällande HQ Bank från Carnegie, vilka man ansåg kunde ha "betydelse som bevis i de pågående civilmålen mot de förutvarande styrelseledamöterna, med Mats Qviberg i spetsen, vd:arna, revisorn, KMPG och Investment AB Öresund".

Carnegie överklagade dock beslutet, men nu står det klart att även hovrätten bifaller HQ AB:s ansökan. Det framgår av ett pressmeddelande.

Annons

Annons

"Hovrättens beslut som innebär att Carnegie nu måste lämna ut de begärda handlingarna är mycket glädjande och banar vägen för att HQ nu erhåller ytterligare bevis för bedömningen av såväl felvärderingen som kapitalbristen i HQ Bank i de pågående civilmålen", skriver HQ i en kommentar.

Carnegie, som inte själv är part i civilmålet, men som på grund av förvärvet av HQ Bank innehar handlingarna, har under snart sex år motsatt sig att lämna ut handlingarna.

Hovrättens beslut innebär även att Carnegie ska betala HQ:s kostnader i hovrätten, medan HQ ska betala delar av Carnegies kostnader i tingsrätten.

Läs allt om:

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons